Etusivu » Paahdettu tomaattikastike pastalle
|

Paahdettu tomaattikastike pastalle

Paahdettu tomaattikastike on heittämällä paras tomaattikastike, mitä pastan kanssa voi tarjota. Kokonaiset säilyketomaatit ja pitkä paahtaminen uunissa ovat avaimet onnistumiseen.

paahdettu tomaattikastike pastalle

Paahdettu tomaattikastike on mukaelma Hanna Gullichsenin suositusta paahdetusta tomaattikeitosta. Jos et vielä tuota jumalaisen hyvää soppaa ole ennättänyt maistaa, tee se pikimmiten.

Keitto toimii vallan mainiosti myös pastakastikkeena, kunhan nesteen määrää vähentää. Toisin sanoen, jätä kasvisliemi lisäämättä ja pyöristä maku vain tilkalla kaurakermaa.

Tätä kastiketta on meillä useimmiten nautittu vegepyöryköiden kera ja kaveriksi on keitetty pastaa. Lopputulos on niin hyvää, että kastike on kirjaimellisesti nuoltu lautasilta viimeistä pisaraa myöten. Ja seuraavana päivänä on paahdettu uusi satsi.

Tässä ruoassa hurmaa paitsi maku, myös valmistuksen helppous. Paahdettu tomaattikastike valmistuu lähes itsekseen. Säilyketomaatit kipataan vuokaan ja uuni hoitaa työt. Lopuksi tomsut mausteineen surautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Aktiivista kokkausaikaa kuluu vaivaiset viisi minuuttia. Melko iisiä, eikö?

Valitse kastikkeeseen kokonaisia säilyketomaateja ja säästä murskat kaappiin muita ruokia varten. Itse suosin paahtamisessa laakeaa uunivuokaa, jolloin nestettä haihtuu uunissa enemmän. Siten kastike on entistä sakeampi ja maultaan tiiviimpi.

Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tomaattikastike pastalle

Paahdettu tomaattikastike

Paahdettu tomaattikastike on heittämällä paras tomaattikastike, mitä pastan kanssa voi tarjota. Kokonaiset säilyketomaatit ja pitkä paahtaminen uunissa ovat avaimet onnistumiseen.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 5 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 tlk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl kaurakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 170 asteeseen.
  • Kippaa säilyketomaatit laakeaan uunivuokaan. Pilko tomaatit pariin osaan terävällä veitsellä. Sekoita joukkoon fenkolinsiemenet. Nosta vuoka uuniin noin kahdeksi tunniksi. 
  • Nosta vuoka uunista, kaada paahtuneet tomaatit nesteineen kattilaan. Lisää loput aineet ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Tarjoa paahdettu tomaattikastike pastan kera sellaisenaan tai esimerkiksi vegepyöryköiden kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!