Etusivu » Meksikolainen papukastike

Meksikolainen papukastike

Meksikolainen papukastike valmistuu puolessa tunnissa ja maistuu niin nachojen kuin paahdettujen perunoiden tai bataattien kanssa.

papukastike

Meksikolainen papukastike on yksi viime aikojen suosikkiruoistamme. Mausteinen, muhkealla juustokuorrutteella kruunattu papukastike, jota on maistunut herkulta niin nachojen, lohkoperunoiden kuin bataattiranskalaistenkin kanssa. Herkku toimii loistavasti perjantai-illan tarjottavana, mutta solahtaa vaivattomasti myös helppojen arkiruokien kategoriaan.

papukastike

”Sairaan hyvää ruokaa! Saako syödä kaiken?” mies kysyi kieli pitkällä. Ja niin pannu nuoltiin tyhjäksi viimeistä kastikepisaraa myöten.

Tämä papukastike on parasta, kun venyväksi sulaneen juustokuorrutteen viimeistelee uunissa grillivastuksen alla. Se kannattaa ehdottomasti tehdä, jos paahdat lisukkeeksi esimerkiksi lohkoperunoita (ja jos paistinpannusi kestää uunin lämpöä!). Muutoin uunin kuumentaminen pariksi minuutiksi on mielestäni turhaa. Juusto sulaa kyllä herkuksi myös kannen alla hauduttaen.

Jos haluat herkutella, tarjoa papukastikkeen ja lohkoperunoiden kanssa myös tomaattisalsaa sekä avokadoa tai guacamolea – tuoretta chiliä ja korianteria unohtamatta. Lisää höysteet valmiin annoksen päälle ja nauti ruoka nachojen tai lohkoperunoiden kera suositun nachopellin tapaan sormin syöden.

Jos kaipaat arkeesi enenmmän texmex-hernkistä makuilotulitusta, suosittelen lämmöllä kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

meksikolainen papukastike

Meksikolainen papukastike

Meksikolainen papukastike valmistuu puolessa tunnissa ja maistuu niin nachojen kuin paahdettujen perunoiden tai bataattienkin kanssa.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 tlk (230 g) papuja (esim. mustapapuja tai kidneypapuja)
  • 100 g maissia pakaste
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl juustoraastetta

Tarjoiluun esimerkiksi

  • nachoja, lohkoperunoita tai bataattiranskalaisia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Kääntele joukkoon mausteet ja tomaattipyree. Paista pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, pavut ja maissit. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna kastikkeen muhia vartin verran.
  • Kuorruta pinta juustoraasteella. Nosta pannu uuniin grillivastuksen alle noin viideksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa. Jos paitinpannusi ei kestä uunia tai et viitsi kuumentaa uunia, laita kansi päälle ja anna kastikkeen muhia, kunnes juusto sulaa.
  • Tarjoa papukastike esimerkiksi nachojen, lohkoperunoiden tai bataattiranskalaisten kera.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Tänne ilmestyy joka päivä niin mahtavan kuuloisia ohjeita, että ei oikein enää tiedä että mistä aloittaisin testauksen. <3
    Olen siirtynyt koko ajan enemmän ja enemmän kasvisruokiin ja pikkuhiljaa sitä huomaa, että koska olo on niin loistava, niin eipä sitä lihaa enää edes kaipaa.

    1. Voi kiitos <3 Ja tuo on kyllä totta: hyvin kun maustaa ja huolehtii, että lautasella on muutakin kuin salaatinlehtiä, niin ei sitä lihaa tosiaan osaa lautaselleen enää kaivata 🙂

  2. Todella hyvän kuulonen ohje, ja sulla on tosi herkulliset kuvat. Seuraan sua instassa, mutta onko sulla facebookissa sivuja?

    1. Kiitos 🙂 Facebook-sivut on edelleen työn alla, mutta eiköhän nekin vielä valmistu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!