Etusivu » Vegaaninen mac and cheese eli juustomakaroni
|

Vegaaninen mac and cheese eli juustomakaroni

Vegaaninen mac and cheese eli juustomakaroni on helppo arkiruoka, jota kauhoisi kerralla vaikka koko kattilallisen. 

vegaaninen juustomakaroni

Vegaaninen mac and cheese on tässä tapauksessa nimenä hieman harhaanjohtava, sillä todellisuudessa tämä ruoka ei juustoa ole nähnytkään. Vegaanisen juustokastikkeen pohjan muodostavat nimittäin perunat ja porkkanat. Keltainen väri syntyy kurkumasta ja juustoinen maku cashewpähkinöistä, ravintohiivahiutaleista sekä juustonmakuisesta kaurakermasta.

Älä huoli, rehut eivät kastikkeessa maistu, vaan lopputulos on vähintään yhtä herkullinen kuin aidon amerikkalainen esikuvansakin. Todellinen lohturuokaklassikko!

Vegaaninen juustomakaroni sopii ateriaksi sellaisenaan varsinkin, jos pastaksi valitsee kikherneistä valmistetun. Kaveriksi voi paistaa myös vegepyöryköitä, seitanmakkaraa tai vaikkapa vöneriä. Rehujakin kannattaa lautaselle lastata, jotta aterialla olisi muutakin vihreää kuin ruohosipulin varret.

Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogista myös nämä makoisat pastareseptit:

vegaaninen mac and cheese

Vegaaninen mac and cheese eli juustomakaroni

Vegaaninen mac and cheese eli juustomakaroni on helppo arkiruoka, jota kauhoisi kerralla vaikka koko kattilallisen. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka, Lisukkeet, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g pastaa + vettä ja suolaa keittämiseen
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna

Vegaaninen juustokastike

  • 300 g perunoita
  • 100 g porkkanaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 1 1/2 dl kaurakermaa juustonmakuista
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
 

  • Liota cashewpähkinöitä vedessä pari tuntia tai yön yli. Valuta.
  • Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat. Keitä kasvikset pehmeiksi. Valuta kasvikset siivilässä. 
  • Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja aja tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää kaurakermaa tarvittaessa.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja laita pasta takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon juustokastike ja hienonnettu ruohosipuli.
  • Tarjoile vegaaninen mac and cheese heti.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Miltä merkiltä löytyy juustonmakuista kaurakermaa? Oon nähnyt vain sipulin ja pippurin makuisia.

    1. Kaslink Aito 🙂 jos et löydä niin korvaa maustamattomalla kaurakermalla, hyvää niinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!