Etusivu » Suklaapuuro – herkkupuuro tekee arkiaamuista luksusta

Suklaapuuro – herkkupuuro tekee arkiaamuista luksusta

Suklaapuuro on perinteisen kaurapuuron huikea luksusherkku, joka tekee arkiaamuista astetta maukkaampia. Maista ja ihastu!

suklaapuuro

Suklaapuuro tuo ihanaa vaihtelua arkiaamuihin. Omat aamuni alkavat nimittäin poikkeuksetta perinteisellä kaurapuurolla, jonka keitän rutiinilla vaikka silmät ummessa höyryttämättömistä kaurahiutaleista ja kaurajuomasta. Mieskin lusikoi puuroa aamuisin enemmän kuin mielellään. 

Vaihtelu kuitenkin virkistää kummasti ja niinä aamuina, kun pöydällä odottaa pari uhkaavasti tummuvaa banaania, on suklaapuuro vallan mainio vaihtoehto perinteisen kaurapuuron sijaan. Tämä puuro on hurmaava herkku, joka saa odottamaan aamua kieli pitkällä.

Suklaapuuro kuulostaa överiltä, mutta on itse asiassa ihan terveellistä popsittavaa. Se valmistuu samalla vaivalla kuin perinteinenkin kaurapuuro, mutta kattilaan sujautetaan kaurahiutaleiden seuraksi myös tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta sekä pari banaania.

Valkoista sokeria suklaapuuro ei kaipaa, sillä ruskeapilkullisiksi kypsyneet pantteribanaanit tuovat puuroon riittävästi makeutta. Mikä ihana tapa hyödyntää hävikkiuhan alla olevat mustanpuhuvat banaanit!

Suklaapuuro saa viime silauksen ripauksesta vaniljaa. Itse käytän puuron maustamiseen yleensä vaniljasokeria, mutta aito vaniljajauhe sopii myös käytettäväksi. Lisää sitä puuron joukkoon hitunen vähemmän, sillä aito vanilja on vaniljasokeria voimakkaamman makuista. Lisää ensin vähän, maista ja lisää sitten tarvittaessa lisää.

Suklaapuuron lisukkeeksi sopivat esimerkiksi raikkaat vadelmat sekä erilaiset pähkinät. Banaaniviipaleet ja maapähkinävoi ovat suklaan luottokamuja ja passaavat nekin puuron päälle vallan mainiosti. Todellinen luksuspuuro valmistuu, kun rouhit puuron päälle pari palaa tummaa suklaata, joka sulaa kuuman puuron joukkoon vastustamattomasti. Nam!

Jos kaipaat enemmän hyvän mielen herkkupuuroja arkiaamuihisi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

suklaapuuro

Suklaapuuro

Suklaapuuro on perinteisen kaurapuuron huikea luksusherkku, joka tekee arkiaamuista astetta maukkaampia. Maista ja ihastu!
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 kypsää tummapilkullista banaania
  • 4 dl kaurajuomaa
  • 1 tl vaniljasokeria tai n. 1/4 tl aitoa vaniljajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi puuron päälle

  • vadelmia tai banaaniviipaleita
  • pähkinöitä tai pähkinävoita
  • tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja viipaloi banaanit.
  • Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt ja hiutaleet kypsyneet. Tarkista maku.
  • Tarjoile suklaapuuro mieleistesi lisukkeiden, kuten vadelmien, banaaniviipaleiden, pähkinöiden tai pähkinävoin ja rouhitun suklaan kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!