Hernesosekeitto
Hernesosekeitto sopii laskiaiseen. Perinteisen hernerokan sijaan kannattaa vaihteeksi kokeilla tätä mainiota pakasteherneistä valmistettua versiota.
Hernesosekeitto saa itämaisen twistin wasabitahnasta ja tölkillisestä kookosmaitoa. Kyseessä on todellinen pikaruokien pikaruoka, sillä aikaa ruoan valmistukseen kuluu vaivainen vartti. Mikä parasta, tarvittavat raaka-aineet säilyvät kaapissa pitkään hyvänä ja ne saattavat löytyä jo valmiiksi keittiösi kaapista.
Hernesosekeitto: raaka-aineet tuttuja taviksia
Sopan valmistus alkaa sipulin ja valkosipulin kuullottamisella. Tämä kannattaa tehdä huolellisesti, jotta raa’an sipulin maku ei puske valmiista keitosta turhan ärhäkästi.
Sipulisilpun seuraksi kattilaan kumotaan pakasteherneitä sekä kasvislientä ja kookosmaitoa. Kun hernesosekeitto on hetken porissut, se ajetaan sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Tuntitolkulla keittoa ei tosiaan tarvitse hauduttaa, kymmenen minuutin keittoaika riittää vallan mainiosti.
Makua mausteista
Tujaus wasabitahnaa tuo asianmukaista potkua muutoin varsin lempeän makuiseen soppaan. Wasabin sijaan voi lisätä keittoon myös tuoretta inkivääriä. Lisää se kattilaan jo keittämisen alkuvaiheessa yhdessä sipulin kanssa. Inkivääriä saa olla melko runsaasti, jotta se tuo muutoin varsin lempeän makuiseen keittoon särmää ja raikkautta.
Viime silaus syntyy yrteistä. Saksi hernesosekeiton päälle tuoretta korianteria. Rouskeeksi pinnalle sopivat myös paahdetut cashewpähkinät tai vaikka auringonkukansiemenet.
Tarjoa hernesosekeitto uunituoreiden sämpylöiden kera. Sämpylät ilman hiivaa ja yön yli sämpylät valmistuvat molemmat pienellä vaivalla maittavan lounaskeiton kylkeen.
Rakastatko sosekeittoja? Kurkkaa siinä tapauksessa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
Hernesosekeitto
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- öljyä paistamiseen
- 3 ps (à 200 g) pakasteherneitä
- 3 dl kasvislientä
- 1 tk (400 ml) kookosmaitoa
- 1 1/2 tl wasabitahnaa (tai 1 rkl inkivääriä)
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
Päälle:
- tuoretta korianteria
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, herneet ja kookosmaito ja keitä noin 10 minuuttia.
- Lisää mausteet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan.
- Kuumenna hernesosekeitto lopuksi.